انوع خرما ایران؛ بررسی بهترین خرمای صادراتی ایران

انوع خرما ایران

در این مقاله قصد داریم از میوه پرطرفدار گر‌مسیری درخت نخل و خواص بی‌نظیرش بگوییم. بله، خرما! یک طعم دوست‌داشتنی شیرین با خواصی فوق‌العاده که انواع مختلفی دارد. انواع خرما یا Phoenix dactylifera در مناطق گرمسیری به‌صورت خوشه‌ای رشد می‌کند و از درخت نخل آویزان می‌شود.

این میوه خشک که طعم شیرینی هم دارد، در هر 100 گرم خود حاوی 277 کالری، 75 گرم فیبر، 7 گرم پروتئین و مقادیری از پتاسیم، منیزیم، مس، منگنز، آهن و ویتامین B6 است. به ‌همین دلیل یک ماده غذایی با ارزش محسوب می‌شود که می‌تواند از بیماری‌هایی مثل سرطان جلوگیری کرده و موجب افزایش قوای بدن و سلامت پوست و مو شود.

این میوه هسته‌دار، در ایران و خاورمیانه بسیار محبوب است و از گذشته‌های دور موردتوجه مردم این مناطق بوده است. می‌توان گفت 400 نوع خرما در جهان کشت می‌شود که حدود 80 نوع آن در ایران یافت می‌شود. در ادامه با اسم انواع خرما و خواص آن‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

انواع خرما در ایران

کشور ما از لحاظ تنوع خرما بسیار غنی است و انواع مختلف خرما در آن کشت می‌شود. در این بخش به معرفی اجمالی تعدادی از خرماهای موجود در ایران می‌پردازیم. از جمله:

  • خرما مضافتی
  • خرما پیارم
  • خرما کبکاب
  • خرما شاهانی
  • خرما زاهدی (قصب)
  • خرما ربی
  • استعمران (سایر)
  • خرما خاصویی (آلویی)
  • خرما مکتوم
  • خرما آل مهتری
  • خرمای گنتار
  • خرما شکری (سکری)
  • خرما خدری (خضری)
  • مردا سنگ

انواع خرما در ایران

خرما مضافتی

یکی از انواع خرما که می‌توان گفت معروف‌ترین خرما در ایران و مربوط به شهرستان بم می‌شود، خرمای مضافتی بم است. این خرما رنگی تیره و بافتی مرطوب دارد و به‌دلیل محبوبیت هم در ایران مصرف می‌شود و هم در جعبه های هاردباکس آماده، بسته‌بندی و صادر می‌شود.

خرمای مضافتی به‌دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فیبر و پتاسیم، برای سلامت قلب و عروق، بهبود مشکلات خواب و جلوگیری از سرطان مفید است. همچنین می‌تواند موجب کاهش کلسترول، درمان یبوست و افزایش سطح انرژی شود.

خرما پیارم یکی از انواع خرما ایران

این نوع خرما، نیمه‌خشک است و به‌دلیل داشتن فروکتوز مناسب افراد دیابتی است. خرما پیارم پوستی تیره‌رنگ و نازک دارد و در استان هرمزگان رشد می‌کند. این میوه نسبتا دیررس و سرشار از پروتئین و مواد معدنی است.

خرما کبکاب

این خرما شکلی بیضوی و بافتی نرم دارد و نیمه‌خشک و تیره‌رنگ است. بهترین نوع خرما کبکاب مربوط به بهبهان و دشتستان است. این خرمای صادراتی به‌صورت رطب و خارک مصرف می‌شود. کبکاب غنی از انواع ویتامین‌های A، C ، B1، B2 و… و مناسب درمان یبوست و مشکلات روده و قلب است. همچنین به دفع سنگ مثانه و درمان کم‌خونی کمک می‌کند. می‌توان از انواع جعبه‌ها مثل جعبه برگر برای بسته‌بندی انواع خرماهای صادراتی استفاده کرد.

انواع خرمای صادراتی ایران

خرما شاهانی

این خرما از انواع خرمای جنوب  و محصول استان فارس و هرمزگان است. شاهانی خرمایی بسیار شیرین و نرم و مناسب درست‌کردن شیره خرما است. این خرما سرشار از کلسیم، آهن، فسفر وفیبر است و برای درمان کم‌خونی و مشکلات گوارشی و تنظیم کلسترول مفید است. شاهانی موسوم به نام‌های دیگر شاوانی، شونی و خورک هم هست.

زاهدی (قصب)

خرما زاهدی یا قصب، از دیگر انواع خرما است که رنگی طلایی و ظاهری بیضی شکل دارد. این خرمای پرطرفدار هم از انواع خرما جنوب است که در خوزستان، فارس، بوشهر و استان کرمانشاه، رشد می‌کند. خرما زاهدی برای جلوگیری از سرطان، درمان کم‌خونی، رفع مشکلات گوارشی و تقویت سیستم اعصاب بسیار مفید است.

خرما ربی یکی از انواع خرما سیستان بلوچستان

خرما رابی هم از انواع خرمای خشک  است که در سیستان و بلوچستان کشت می‌شود. این میوه پوستی نازک به رنگ قرمز تیره دارد و به‌دلیل رطوبت کم، ماندگارتر است. از این‌رو برای صادرات بیشتر کاربرد دارد. خرمای ربی، با مقادیر فراوان کلسیم، پتاسیم‌، لاکتوز، فروکتوز و انواع ویتامین‌ها، به گوارش بهتر و سلامت استخوان‌ها، تنظیم قندخون و پیشگیری از سرطان کمک می‌کند.

استعمران (سایر)

این خرمای نیمه‌خشک بسیار شیرین هم، از انواع خرماهای صادراتی است که رنگ قهوه‌ای تیره مایل به سیاه و قرمز دارد. نام این خرما در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺨﺘﻠﻒ متفاوت است و به آن ﺳﻌﻤﺮان، ﺳﺎﯾﺮ، ﺳﻤﺒﺮون و سمرون هم می‌گویند. استعمران مقادیر زیادی منیزیوم، آهن و آنتی اکسیدان دارد و برای کم‌خونی، پیشگیری از سرطان و مشکلات هاضمه پرفایده است.

خرما خاصویی (آلویی)

این خرما از انواع خرمای خوزستان  و مهم‌ترین محصولات این استان است که در بهبهان کشت می‌شود. خاصویی خرمایی شیرین، به‌شکل بامیه و به‌رنگ قهوه‌ای روشن است و بسیار مرغوب و ماندگار است. این خرما سرشار از آنتی اکسیدان است و فروکتوز بالا و ساکاروز اندکی دارد و مناسب تهیه شیره خرملست.

انواع خرمای خوزستان

خرما مکتوم

این خرما طعمی شیرین دارد، نسبتا بزرگ، پوست آن ضخیم و قهوه‌ای مایل به قرمز است.

خرما آل مهتری

این خرمای زودرس و زرد رنگ، محصول استان هرمزگان است. شکل آن کوچک و کشیده و از انواع خرمای مرطوب است و هسته‌ای بزرگ دارد. این خرما با غنی‌بودن از انواع ویتامین‌های گروه B و  C، مناسب درمان کم‌خونی و بسیار گران‌قیمت است.

خرمای گنتار از انواع خرما خوزستان

یکی دیگر از انواع خرما خوزستان است که جنس آن تر است، شکل آن بیضی و هسته آن کوچک است. این خرما دو نوع خارک و رطب دارد و از محصولات صادراتی کازرون و هرمزگان است. گنتار مرغوب‌ترین خرمای شهرستان بهبان است که به‌دلیل ماندگاری بالا مناسب صادرات است. فیبر فراوان این میوه به درمان پوکی استخوان و سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. اسامی مختلف این خرما ﻗﻨﻄﺎر و ﻗﻨﺪی است.

خرما شکری (سکری)

خرمای شکری رنگی روشن‌تر از مضافتی دارد و نسبتا خشک‌تر از آن است. این خرمای شیرین قهوه‌ای رنگ، محصول عربستان و جنوب ایران است. خرما شکری برای تنظیم کلسترول و جلوگیری از خرابی دندان مفید است و خستگی را از بین می‌برد.

خدری (خضری Khudri)

این خرمای شیرین و خوشمزه، از انواع خرمای دشتستان و خوزستان و خشت است. خدری رنگی تیره و پوستی چروک و سایزی نسبتا بزرگ دارد و نیمه‌خشک است. این خرما منبعی غنی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است و عموما صادر می‌شود. خرید جعبه آماده برای بسته‌بندی این محصولات به صادرکنندگان توصیه می‌شود.

مردا سنگ

این خرما در استان کرمان تولید می‌شود و ظاهر و مزه آن شبیه خرمای پیارم  و بافت آن کمی نرم‌تر است. این خرمای گرد با رنگ قهوه‌ای روشن، مقادیر زیادی مس، منیزیم، سلنیوم و منگنز دارد و برای سلامت قلب و عروق و استخوان‌ها بسیار مفید است.

انواع خرما برای صادرات

محل تولید خرما

همان‌طور که گفته شد، خرما یک محصول گرمسیری است و عموما در مناطق گرم و خشکی مثل جنوب ایران و کشورهای عربستان، عراق و شمال آفریقا کشت می‌شود. ایران یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان عمده خرما در جهان است. آزادپک با ارائه انواع بسته‌بندی‌ها، سلامت محصولات را در حمل‌ونقل و صادرات تضمین می‌کند.

تفاوت انواع خرماها

طعم و مزه خرماهای نقاط مختلف ایران با هم متفاوت است و هرکس بنابر سلیقه خود یکی از انواع این میوه را ترجیح می‌دهد. همچنین خشک یا مرطوب‌بودن خرما هم ممکن است بنابه سلیقه افراد متفاوت باشد. اما خرماهای خشک به‌دلیل ماندگاری بالاتر مناسب صادرات هستند. صادرکنندگان و فروشندگان این محصولات می‌توانند با انتخاب و خرید جعبه مقوایی از آزادپک، کیفیت کار خود را بالا ببرند و اعتماد بیشتری جلب کنند.

کاربرد خرما در صنایع غذایی

امروزه باتوجه به شیوع چاقی و بیماری‌هایی همچون دیابت، شیرینی‌کننده‌های طبیعی جایگزین قند و شکر مصنوعی شده‌اند. از این‌رو استفاده از خرما و شیرینی‌های طبیعی و سالم که حاوی مواد مغذی نیز هستند، بسیار رایج شده است. به‌خصوص خرماهایی که برای افراد دیابتی مفید هستند و قندهای موردنیاز آنان را تامین می‌کنند بسیار محبوبند.

در صنایع غذایی از انواع خرما برای تهیه شیره خرما، چیپس خرما با شکلات، خمیر یا مایع خرما، سرکه، الکل و انواع نوشیدنی، حلوا و شهد خرما، شکلات و نان خرمایی، انواع ترشی، مربا، سس و رب خرما استفاده می‎شود. انواع محصولات خرما را می‌توان در بسته‌بندی‌هایی شکیل، به بازار ارائه کرد.

اگر شما هم صاحب چنین کسب‌وکاری هستید، بی‌شک ظرافت در انتخاب بسته‌بندی‌ محصولات می‌تواند نقش موثری در جذب مشتری برای شما داشته باشد. با مراجعه به سایت آزادپک می‌توانید قیمت جعبه شکلات فانتزی را برای استفاده از محصولات خرما مشاهده کنید.

کاربرد خرما در صنایع غذایی

کشت و تولید خرما یک بیزینس سودآور

همانطور که گفته شد، خرما کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی دارد. ازطرفی این ماده غذایی به‌دلیل کم‌حجم و ارزان بودن می‌تواند در مواقع بحرانی به‌عنوان یک غذای مقوی و زودبازده برای حفظ و بازیابی انرژی استفاده شود. همچنین از هسته و بخش‌های دیگر انواع خرما و درخت آن در صنایع تولید آرایشی بهداشتی و خوراک دام و… استفاده می‌شود.

کاربرد دیگر خرما، در علوم دارویی، آزمایشگاهی و پزشکی برای تولید اتانول پزشکی و صنعتی، مخمر نانوایی، پروتئین تک سلولی، اسید سیتریک، محصولات لبنی تخمیری پروبیوتیک با طعم خرما و… است.

باتوجه به همه کاربردهای فوق و مقاومت بالای درخت نخل در آب‌وهوای گرم و خشک، راه‌اندازی یک بیزینس پرسود بر پایه خرما برای ساکنین قسمت‌های جنوبی کشور می‌تواند حرکت هوشمدانه‌ای باشد. اگر شما هم تمایل دارید دست به تولید محصولات خرما بزنید، می‌توانید برای ارائه یک محصول تمام‌عیار با یک بسته‌بندی شکیل، بهتر است سری به آزادپک بزنید. انواع مختلفی از جعبه‌ها و بسته‌بندی‌ها مثل هاردباکس قلبی، برای مصارف گوناگون در این سایت قابل مشاهده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید